”Vi blandar det bästa från två världar”

På den nystartade tvåspråkiga förskolan Curious Kids Preschool i Helsingborg får barnen lära sig engelska naturligt genom lekar och att undersöka världen tillsammans med andra. Det är en perfekt blandning av det engelska språket och med den svenska förskolan i botten, menar förskolepedagogerna.

– Det känns underbart att få vara med och starta upp något nytt. Det känns som en ”challenge”, säger förskollärare Monika Kroker.

Monika har själv gått på gamla Fredriksdalsskolan en gång i tiden så för henne är det som att komma hem när Curious Kids Preschool nu öppnar i delar av skolans gamla lokaler. Hon har även bott i England i flera år så det här var ett naturligt steg för henne.

– Det är det bästa av två världar. Vi får jobba på engelska men ha kvar den fantastiska svenska förskolepedagogiken i grunden, säger förskollärare Jennica Falkman som har arbetat på en internationell skola i tio år och även hon längtat efter en sådan här blandning.

Språket står i centrum

På Curious Kids Preschool är det språket som står i centrum. Barnen och pedagogerna arbetar med språket och den språkliga utvecklingen i allt de gör. Svenska är huvudspråket men de kompletterar med engelska.

– Det ska vara en internationell känsla där engelskan får genomsyra allt, säger Jennica Falkman.
Allting utgår från barnen. Barnen får lära genom att leka och de ska ”badas” i engelska för att kunna bli just tvåspråkiga.

– Vi som pedagoger kommer att presentera en form som inspirerar och utifrån det kommer vi att följa med i barnens lärandevärld och sätta upp lärmiljön efter det, säger Jennica Falkman.

”Vi ska skapa framtidens förskola”

Jennica Falkman och Monika Kroker ser bara fördelar med att starta upp en helt ny verksamhet med en spännande inriktning och de är båda lika ivriga att få sätta igång.

– Vi är en bra blandad grupp av pedagoger med många olika erfarenheter. Det kommer vi absolut att dra nytta av. Vi har de bästa förutsättningarna för att lyckas, säger förskollärare Monika Kroker.

– Vi ska skapa framtidens förskola här med det bästa av det bästa för barnen, säger förskollärare Jennica Falkman.